Heeft u of uw kind een beperking, dan bent u ongetwijfeld veel tijd kwijt met regelen. Veel gestelde vragen zijn: ‘Hoe vraag ik een persoonsgebonden budget aan?’ en ‘Hoe kom ik aan ondersteuning op maat?’ Hebt u ook het gevoel dat u alles zelf moet uitzoeken?
De kans is groot dat u zoveel energie kwijtraakt aan deze rompslomp dat er weinig tijd en energie overblijft. Het evenwicht is verdwenen. Alle energie komt te zitten in het organiseren van je leven. Je bent aan het overleven.

Daarbij komt dat de mogelijkheden in de zorg niet altijd even duidelijk zijn.
Het Middelpunt kan samen met u op zoek gaan naar de mogelijkheden binnen ‘Zorg Nederland’. Samen kijken wat voor u de beste oplossing is en hoe u ontlast kunt worden.

Het Middelpunt kan u adviseren, begeleiden en ondersteunen in uw unieke situatie. Ze kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een consulent die naast u staat en open staat voor alle vragen rond uw thuissituatie. Consulenten kennen de wet- en regelgeving rond de AWBZ en weten waar u recht op hebt. Ook kunnen zij samen met u de weg lopen om de juiste ondersteuning te krijgen die u nodig heeft. De consulent kan samen met u bijvoorbeeld een Persoonsgebonden Budget (PGB) aanvragen. Zij weet wat daar voor nodig is en zij weet waar je moet zijn met een aanvraag. Is PGB niet de juiste oplossing voor u dan kan de consulent u doorverwijzen naar de juiste instantie.